Vzdrževanje prevlek iz ultramikrotkanine Dreamfibre

Mikrotkanina je vrsta sintetične tkanine, pridobljena z gostim, kompaktnim tkanjem. Z maksimalnim zmanjševanjem debeline preje nastajajo ultramikrovlakna, ki zagotavljajo tkanini večjo odpornost na obrabo, drgnjenje oz. trganje. Dreamfibre predstavlja ekskluzivno družino Natuzzijevih mikrotkanin, idealno prevleko za naše sedežne garniture, zahvaljujoč svojim praktičnim in elegantnim značilnostim .

Čiščenje prevlek Dreamfibre kategorije A
Ko odstranjujete madeže s prevleke Dreamfibre, morate natančno slediti naslednjim navodilom, ki se razlikujejo glede na vrsto madeža:

Alkoholne pijače
Z vpojnim papirjem ali z belo, navadno krpo najprej odstranite odvečno tekočino z madeža. Nato na madež z rahlim tapkanjem nanesite nevtralno, brezbarvno milnico. Madež na koncu odstranite s čisto belo krpo, namočeno v mešanici vode in 15-odstotnega alkohola. Takoj posušite s toplim zrakom iz sušilca za lase, v smeri od zunanjega roba proti notranjosti mokrega predela.

Sokovi, vino
Z vpojnim papirjem ali z belo, navadno krpo najprej odstranite odvečno tekočino z madeža. Nato na madež nanesite mešanico vode in vinskega kisa (v enakem razmerju). Na koncu madež sperite še s krpo, namočeno v milnico. Takoj posušite s toplim zrakom iz sušilca za lase, v smeri od zunanjega roba proti notranjosti mokrega predela.

Kava, čaj
Z vpojnim papirjem ali z belo, navadno krpo najprej odstranite odvečno tekočino z madeža. Če madež ostane, nanesite nevtralno, brezbarvno milnico. Če to ne prinese rezultatov, obrišite z 10-odstotno raztopino amoniaka. Nato takoj posušite s toplim zrakom iz sušilca za lase, v smeri od zunanjega roba proti notranjosti mokrega predela.

Pivo
Z vpojnim papirjem ali z belo, navadno krpo najprej odstranite odvečno tekočino z madeža. Če madež ostane, ga namočite z mlačno vodo (maksimalno 40 °C) z dodatkom 3-odstotnega alkohola. Nato takoj posušite s toplim zrakom iz sušilca za lase, v smeri od zunanjega roba proti notranjosti mokrega predela .

Olje
Z vpojnim papirjem ali z belo, navadno krpo poskušajte odstraniti čim več mastnega madeža. Nato na madež z rahlim tapkanjem nanesite nevtralno, brezbarvno milnico. Že madež ostane, ga poskušajte odstraniti še z belo krpo, namočeno v perkloroetilen. Nato takoj posušite s toplim zrakom iz sušilca za lase, v smeri od zunanjega roba proti notranjosti mokrega predela.

Opozorilo

  • Izogibajte se postavitvi sedežne garniture poleg močnih grelcev, kot so radiatorji in drugo.
  • Če želite obdržati izvirno barvo usnja, se izogibajte sončni svetlobi.
  • Za odstranjevanje prahu uporabljajte mehko krtačo ali sesalec za prah s srednjo močjo sesanja. Pazite, da s sesalcem ne drgnete močno po tkanini.
  • Vsak madež očistite, še preden se vpije. Za vse madeže velja, da jih je potrebno očistite TAKOJ. Že po nekaj urah je možnost, da bo madež mogoče odstraniti, bistveno manjša.
  • Če morate pri čiščenju uporabiti topila, potem čistila ne smete nanesti neposredno na madež, ampak ga prej nanesite na čisto krpo. Pred čiščenjem priporočamo, da čistilo preizkusite na manj vidnem delu garniture.
  • Madež čistite z nežnimi krožnimi gibi, v smeri od zunanjega roba proti notranjosti madeža.
  • Če že imate zofo oz. sedežno garnituro, lahko pri nakupu novega kosa v enaki prevleki pričakujete manjšo razliko v barvnih odtenkih.