KROG HARMONIJE - Second life

Drugo življenje

Kolekcijo The Circle of Harmony – Second Life, pod kreativnim vodstvom Pasquala Juniorja Natuzzi, sta si zamislila studio oblikovalca

Marcantonia s pufom Terra in nizozemski studio Marcel Wanders studio s sedežno garnituro Adam.

 

Second Life (drugo življenje) je nova konceptualna kolekcija v okviru The Circle of Harmony, projekta, ki se je rodil leta 2019 za vzpostavitev idealnega prostora, ki sprejme različne kreativne interpretacije DNK Natuzzi Italia.

Po razmišljanju o prihodnosti, ki sta ga sprožili zadnji dve zbirki The Circle of Harmony (2020) in The Circle of Harmony – Live the Transition (2021), Natuzzi Italia z Second Life nadalje razmišlja o konceptu trajnosti v najširšem možnem smislu. Krog harmonije – Drugo življenje tako predstavlja tretje poglavje v tej pripovedi, razmislek o temi z resnimi sodobnimi implikacijami: kako usmeriti proizvodnjo pohištva k trajnostni naravnanosti, ki je vedno bolj skladna in dokončna.

"Second Life je koncept najnovejše kolekcije, ki so jo ustvarile roke izurjenih oblikovalcev skupine Natuzzi Italia. Kot pojasnjuje Pasquale Junior Natuzzi, kreativni direktor podjetja . "Cilj je oživiti bolj premišljen dizajn in proizvodni proces. Ustvarjanje brezčasne lepote, ki je sposobna prestopiti čas. Kolekcija ciljno usmerjenih kosov, zasnovanih tako, da trajajo vse življenje, z zeleno idejo zmanjšanja onesnaževanja, ustvarjanja materialov, ki dosežejo živeti neprecenljivo drugo življenje: reciklirano, ponovno uporabljeno, premišljeno; predmeti, kjer funkcionalnost in estetika sobivata v popolnem ravnovesju. Končno živeti drugo življenje v harmoniji."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARCEL WANDERS STUDIO – sedežna garnitura Adam

 

Studio Marcel Wanders v svojem četrtem sodelovanju z Natuzzi Italia predstavlja kolekcijo, katera predstavlja modularna sedežna garnitura Adam, ki se je rodila z željo po združevanju trajnostnih materialov in brezčasnega dizajna z navdihi, rojenimi iz Puglie, regije, ki predstavlja korenine blagovne znamke Natuzzi Italia in simbolizira sredozemski življenjski slog, ki ga Natuzzi prinaša po vsem svetu.

Pri nastajanju sedežne garniture Adam se je studio Marcel Wanders podal na potovanje skozi zgodovino blagovne znamke Natuzzi Italia in njen slog. Rezultat je sedežna garnitura v ležernem modernem slogu, za katero je značilno vizualno in čutno udobje. Adam je reinterpretacija Natuzzi stila, pa tudi arhetip za bodoče sedežne garniture, kose pohištva, ki živijo »drugo življenje« prav zato, ker je to oblazinjeno pohištvo trajnostno in dolgo vzdržljivo. Ime Adam je torej eksplicitna referenca za idejo arhetipa, zgled novega načina razumevanja sloga in udobja za Natuzzi Italia.

 

Več o sedežni garnituri Adam izveste TUKAJ

Kolekcija ADAM vključuje tudi klubske mizice in jedilno mizo ADAM. 

          

Več o mizah ADAM izveste TUKAJ

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARCANTONIO – Terra puf

 

Marcantonio se v svojem drugem sodelovanju z Natuzzi Italia sooča z izzivom oblikovanja pufa: izrazito oblazinjenega kosa, ki predstavlja sintezo nove oblikovalske filozofije Natuzzi, ki jo uvaja Second Life in temelji na potrebi po ponovnem premisleku o svetu pohištva; z večjo zavestjo, ob upoštevanju materialov, postopka izdelave in uporabe.

Po sedežni garnituri Infinito, oblikovani za podjetje Natuzzi leta 2020, Marcantonio tudi v kolekciji Second life s svojimi stvaritvami sodeluje z Natuzzi Italia. Njegova nenehna osredotočenost na odnos med človekom in naravo, ki je značilna za celotno njegovo delo, se kaže v povsem novem izdelku - puf TERRA.

Rezultat je puf Terra (Zemlja), projekt, zasnovan tako, da nima negativnega vpliva na okolje, ima poševno obliko, zaobljene linije in mehkobo, ki spominja na oblike oljk na rdeči zemlji Apulije. Deli  sedeža in naslonjala so povezani z lahkimi trakovi, ki ustvarjajo nepričakovano krožnost in so posebna dizajnerska zasnova.

Več o TERRA pufu izveste TUKAJ

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOVA KOLEKCIJA ECO TKANIN

Koncept Second Life se izraža tudi v novi kolekciji trajnostnih tkanin oz. blaga. Po začetku sodelovanja z nizozemskim tekstilnim inovacijskim studiem BYBORRE leta 2020 in s kolekcijo tkanin Water – izdelanih iz preje, ki združuje visokokakovostno volno in reciklirana umetna vlakna, letos blagovna znamka predstavlja serijo novih vlaken zasnovani tako, da dosežejo čim večji pozitiven vpliv na okolje in človeka. Nastala je nova skupina tkanin imenovana Gaia in Origami.

GAIA je eksperimentalno vegansko vlakno, ki posnema teksturo usnja in je rezultat izjemne inovativnosti podjetja Coronet. Proizvajalec Coronet je zahvaljujoč Natuzzijevim edinstvenim izkušnjam na področju obdelave usnja, razvil poseben postopek, podoben postopku strojenja kož, pri čemer nastane blago iz ekoloških vlaken in predstavlja novo in revolucionarno tkanino.

ORIGAMI je tkanina, ki je v glavnem sestavljena iz papirnatih vlaken – ekološkega in trajnostnega izdelka, 100 % naravnega – v kombinaciji z najlonsko mrežico na zadnji strani. Naravna in odporna tkanina, na dotik podobna lanu, vendar z bolj mehkim učinkom.  Origami ima ognjevarne lastnosti, zahvaljujoč papirju, ki ne povzroča izgorevanja ampak se takoj spremeni v pepel, zaradi česar je njegova razgradnja trajnostna in okolju prijazna.

 

Nova kolekcija SECOND LIFE je že v naših salonih NATUZZI. 

 

VABLJENI V NAŠA SALONA:

- Salon NATUZZI Ljubljana, Šmartinska c. 53 

- Salon NATUZZI Celje, Celeiapark, Aškerčeva

 

 

Povpraševanje za "NOVA KOLEKCIJA 2023 - SECOND LIFE"

66177


Prijavite se na naše mesečne e-novice. S tem se strinjate, da Maros d.o.o. v skladu s svojo politiko zasebnosti do preklica hrani in obdeluje vaše osebne podatke za namen pošiljanja e-novic.