Počivalniki za vsak dom

Kakovostni in udobni počivalniki oz. fotelji za vsak dom  

Počivalniki ali naslanjači, pogovorno temu kosu pohištva rečemo tudi fotelji, so malo širši, udobni, največkrat oblazinjeni stoli z visokim hrbtnim naslonom in malo večjim naklonom, ki omogoča udoben počitek, morda tudi krajši spanec. Medtem ko nekateri počivalnike uporabljajo za branje, gledanje televizije, počivanje ali sprostitev, pa drugim počivalniki predstavljajo tudi  obogatitev bivalnega prostora. Večina počivalnikov ima še dodaten ali vgrajen podnožnik, namesto katerega pa lahko uporabimo tudi tabure.  

Pri izbiri oblazinjenega pohištva za dnevno sobo, kamor sodijo sedežne garniture, zofe in počivalniki, moramo v prvi vrsti misliti na kakovost. Pohištvo je pametno prej preizkusiti in ne kupovati tistega, kar je v nekem trenutku moderno. Moderno namreč še ne pomeni, da je tudi bolj udobno. Prav udobje pa je tisto, kar nam v prvi vrsti morajo nuditi počivalniki. 

Kako izbrati pravi počivalnik oz. fotelj? 

Izbira počivalnika in njegova umestitev v dnevno sobo sta odvisni predvsem od razpoložljivega prostora. Preprost in bolj umirjen ambient bomo najlažje dosegli, če bodo tako sedežna garnitura z ležiščem kot počivalniki (fotelji) in tabureji v enaki oblikovni liniji in materialih. Za bolj živahen ambient pa predlagamo, da je počivalnik (fotelj) samostojen kos pohištva, ki je lahko tudi čisto drugačen od sedežne garniture, tako po obliki kot po barvi in materialu. Posebni počivalniki (fotelji) za dnevno sobo bodo prostoru dali osebni pečat. 

Počivalniki v kombinaciji s taburejem, ki s svojo ergonomijo omogočajo udobno poležavanje ob gledanju televizije ali poslušanju glasbe, so najpogostejša izbira. Nekateri pa se raje odločijo za bralni fotelj s počivalnikom. Ta ima naslonjala za roke nekoliko višje, tako da nanje naslonimo komolčni del, kar omogoča nemoteno branje. 

Počivalnik – usnjeni so zelo priljubljena izbira 

V podjetju Natuzzi se lahko odločite za nakup počivalnikov oz. foteljev različnih stilov in dizajnov, vsi pa vam bodo zagotovili veliko udobja ob sedenju. Široka izbra oblikovno dovršenih foteljev in stolov omogoča, da si med množico izberete tistega pravega za vas. Udoben fotelj s počivalnikom je nujen za pravilno držo in manj bolečin v hrbtu. Le tako se boste na njem odpočili in si nabrali novih moči za dan, ki je pred vami. Odločite se lahko tudi za nakup usnjenega fotelja, ki se lahko pohvali z izjemno trpežnimi materiali, ki jih je enostavno vzdrževati in posledično z dolgo življenjsko dobo. Na voljo pa so vam tudi fotelji počivalniki iz tkanine ali v mix izvedbi, kjer lahko kombinirate usnje in tkanino. Pester nabor različnih barv in vzorcev omogoča, da v ponudbi zares najdete nekaj, kar vam povsem ustreza, in v svoj dom prinesete dodaten kanček moderne estetike ter prestiža.