Vzdrževanje usnjenih prevlek

Če ste kupili usnjeno sedežno garnituro Natuzzi, vam priporočamo, da si podrobno preberete naslednje odstavke, še posebno tiste, ki se nanašajo na vašo izbiro vrste usnjene prevleke (usnje PROTECTA in usnje NATURAL).

Usnja Natuzzi so zelo plemenita in odporna, ki z leti postajajo še bolj dragocena. Usnje ponuja idealno stopnjo udobja v vročih in mrzlih mesecih, zahvaljujoč izjemnemu prilagajanju na temperaturne spremembe. Njihova izvrstna elastičnost, ki se prilagaja obliki telesa, daje občutek udobja.

Vsa usnja Natuzzi so ročno izbrana in posebej strojena v naših predelovalnicah usnja. Usnja Natuzzi ohranjajo izrazite lastnosti pravega usnja, kot so razlike v strukturi, brazgotine, gube, piki žuželk, žilice itd., ki pišejo zgodovino vsake kože in pravzaprav dokazujejo njeno originalnost.
Neenakomerna barva pri usnju je pogosto posledica igre narave in ne nestrokovnega dela usnjarjev. Poznavalci te značilnosti naravnega usnja cenijo kot vrednoto, ki še dodatno poudarja naravni videz usnja in njegovo posebnost.

Pri krojenju kože se posamezne dele definira za bolj in manj vidne dele sedežne garniture. V nadaljevanju predstavljene značilnosti kože se v manjši meri nahajajo na posebej izpostavljenih, vidnih delih (sedišča, hrbtne blazine, opirala za roke), medtem ko so na delih, ki so manj izpostavljeni pogledom (stranici in zunanje hrbtišče), povsem običajne.

Naravne značilnosti usnja Protecta in Natural: